" /> En İyi Miras Hukuku Avukatı İzmir
info@diclelaw.com 0 232 332 19 10

Miras Hukuku Avukatı İzmir

Miras Hukuku Avukatı İzmir başlığında aradığınızı bulacağınızı düşündüğümüz bilgileri paylaştık. Miras Hukuku alanında yaşadığınız sorunların, karşılaştığınız davaların nasıl çözüme ulaşacağını veya vasiyetname, mirastan çıkarma gibi konularda neler yapmanız gerektiğini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Miras Hukuku Avukatı İzmir

Google’da bu sözcüğü arattığınıza göre, Miras Avukatı İzmir arayışı içindesiniz.

Büromuz bu konuda hizmet yıllardır hizmet veren tecrübeli ve İzmir’de kurulu bir bürodur. Miras Hukuku kapsamında verdiğimiz hizmetlerin neler olduğunu da yine web sitemizde bulabilirsiniz.

Miras Hukuku Avukatlari İzmir dendiğinde, uzmanlık alanı Miras Hukuku olan avukatlar anlaşılmaktadır. Tabii bu başlıktaki önemli bir kriter de avukatın İzmir’de olmasıdır. Avukatın lokasyonu her ne kadar çok önemliyse de, davanın türüne, davanın görüleceği yere ve avukat ve müvekkil arasındaki güven ilişkisine göre önemini yitirebilir.

Nihayetinde bir avukat İzmir’de olsa dahi Türkiye’nin her yerinde dava takibi yapabilir.

Miras Avukat Ücretleri ise çok fazla değişkenlik göstermektedir. Avukatların almaları icap eden ücretin en düşüğü kanunla belirlenmiştir, bu rakamdan daha düşüğüne anlaşmak pek mümkün değildir. Fakat bunun üzerindeki vekalet ücretlerinde bir üst sınır yoktur. Bu nedenle, davanın şartlarına, ödeme koşullarına, avukatın özelliklerine göre bu rakam değişebilir.

Miras Hukuku Avukatı İzmir

Miras Hukuku Avukatı İzmir neler yapar derseniz, öncelikle miras hukukundan biraz bahsetmek isabetli olur. Miras hukuku, ölen veya gaipliğine karar verilen gerçek kişilerin malvarlıklarının mirasçıları arasında nasıl paylaştırılacağına ilişkin tüm konuları kapsar.

Gerçek kişilerin, ölmeden önce, öldükleri zaman malvarlıklarının nasıl pay edilmesini istediklerine dair yapacakları işlemlerin, yani ölüme bağlı tasarrufların, şart ve şekilleri de yine Miras Hukuku alanındadır.

Ölenin mirası paylaştırılmasına yanlışlık olabileceği gibi, miras bırakan sağlığında yaptığı ölüme bağlı tasarruflarında hileli işlemler yapmış olabilir. Bu işlemler hileli olmasa dahi, yasal mirasçıların haklarına tecavüz etmiş olabilir.

İşte miras hukuku davalarının kapsamını da bu konular oluşturmaktadır.

Dicle Hukuk Bürosu yılların verdiği tecrübeye ve uzmanlığına güvenerek, aşağıda bir kısmını saydığımız hizmetleri bu kapsamda müvekkillerine sunmaktadır.

Miras Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Tenkis Davası

Miras Taksim Sözleşmesi

Vasiyetname Nasıl Hazırlanır?

Vasiyetnamenin İptali Davası

Mirasın Reddi

Mirasçılıktan Çıkartma (Iskat)

Mirastan Feragat

Tereke Tespit Davası

Veraset ve İntikal İşlemleri

Av. Dicle Arar

  • ESKİ EŞİM ÖLDÜRÜLDÜ KENDİSİNDEN 11 YAŞINDA KIZIM VAR. İLK EŞİ ŞÜPHELİ OLARAK TUTUKLANDI 20 YAŞINDAKİ OĞLU ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBES BIRAKILDI. ŞÜPHELİNİN VE OĞLUNUN OTURDUĞU EV ESKİ EŞİME AİT VE ÖLMEDEN ÖNCE TAHLİYE KARARI ALMIŞTI. 15 YILDIR KİRA KONTRATI OLMADAN O EVDE OTURUYORLAR KIZIM ADINA GERİYE DÖNÜK ECRİMİSİL DAVASI AÇABİLİRMİYİM VE O EVDEN OĞLUNU TAHLİYE EDEBİLİRMİYİM. SONUÇTA O EV YÜZÜNDEN ÖLDÜRÜLDÜ

    • Av. Dicle Arar

      Merhaba Aykut Bey, aktardığınız kadarından anlaşılana göre ecrimisil davası açmanızda bir engel yoktur. Ancak daha isabetli yönlendirme yapabilmemiz için bize iletişim bilgilerimizden ulaşırsanız yardımcı oluruz. İyi günler dilerim.

  • merhaba Dicle hanım size bir sorum olacak ama cevaplarsanız sevinirim vefat eden dedenin tüm çocukları yasal 1. derece mirascıları aynı anda mirası red ediyorlar bu karar kesinleşiyor dedenin mirası red eden çocuklarının çocuklarınamı kalır yoksa üst zümreyemi sag ise annesi babası onlar sağ deyilse vefat edenin kardeşlerine mi mirascılık hakkı geçer şimdiden teşekkürler

  • Merhaba avukat hanım size sorum benim babam 1988 yılında babamlar 4 kardeşti babam ve amcam çok genç yasta mefat ettiler onlar ölmeden önce dedem mirası bölmüş baba 1988 yılında mefat etti o yıllardan bu güne köyle alakamız kalmadi bizim yerlerimizi ik amcam ekip biçiyordu bundan birkaç yıl önce büyük amcamla diyeri bizim haberimiz olmadan yerleri bölmüşler bizim yerlerimizide gasp ettiler sonra aralarında anlaşmazlık çıkınca mahkame açıyor biri yerler bölünsün diye diyeride bölünmiycek diye bölünsün diyen kazanıyor ve bizide borçlu gösteriyor biz buna naşıl itirz edebiliriz bu mar ayında tekrar mahkeme var

  • Merhaba avukat hanim benim sorunum baban 2015 yilinda vefat etdi annem yaşiyor ama hiç birimizi hatirlamiyo oglan kardeşim ilk karisindan boşandi iki cocugu var babamin tarlalarina kadin haçiz yollamiş türkiyedeki ikamet eden aplama uç gunde bişeyler yapmamiz lazim ne yapmamiz gere bilgilendirirsen sevinirim

Yorum Yap:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.