Anlaşmalı Boşanma Avukatı boşanma sürecinin en önemli unsurlarından birisidir. Her ne kadar taraflar anlaşmış olduğu için dava sürecinin kolay olacağı düşünülse de, hem davanın hukuken teknik bilgi gerektirmesi hem de sürecin hızlı ve hatasız yürütülmesi açısından avukatın varlığı önem arz etmektedir.
Anlaşmalı Boşanma Davası sadece tarafların karşılıklı boşanma isteklerini mahkemeye bildirmeleri değildir. Dava açılmadan önce yazılacak Anlaşmalı Boşanma Protokolü başta olmak üzere diğer tüm şartların hukuka uygun olması şarttır. Bunun için de tarafların, bu konuda uzman bir avukatın desteğini almaları oldukça önemlidir.
Anlaşmalı Boşanma Avukatı
Hızlı, kolay ve sorunsuz bir boşanma süreci arzu ediyorsanız ve eşiniz ile bu konuda anlaşmış iseniz Anlaşmalı Boşanma Avukatı size yardımcı olacaktır.
Anlaşmalı Boşanma başlıklı yazımızda bu süreci detaylı bir şekilde açıklamıştık. Dava ile ilgili aklınıza gelen tüm soruların cevaplarını adı geçen yazımızda bulabilirsiniz.
Bu nedenle Anlaşmalı Boşanma Avukatı tarafların anlaştıkları konuları mahkemeye sunulmaya hazır bir duruma getirmek ile birlikte taraflara ya da bir tarafa sahip olduğu tüm hakları hatırlatmalı ve hukuken tam bir koruma sağlamalıdır.
Avukatsız Anlaşmalı Boşanma
Avukatsız anlaşmalı boşanma elbette mümkündür. Günde onlarca çift avukatları olmadan anlaşmalı olarak boşanmaktadır.
Fakat nafaka, velayet, tazminat, mal paylaşımı gibi hukuken bilgi gerektiren olguların varlığı halinde avukatsız boşanmaya çalışmak taraflar açısından hak kaybı ile sonuçlanabilir.
Anlaşmalı Boşanma Davası Hakkında Bilinmesi Gereken 6 Madde
başlıklı yazımızda; bu süreçte bilinmesi gereken en önemli bilgileri sizler için sıraladık. Bu yazımızda da bu bilgileri genel hatları ile belirtmek isteriz.
Anlaşmalı Boşanma Protokolü
Anlaşmalı boşanma protokolü, dava dilekçesi ile birlikte, davanın en önemli unsurudur. Protokolün mahkeme tarafından uygun bulunması gerekmektedir. Boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumunu içermeyen protokol mahkemece kabul edilmeyecektir.
Bu nedenle, tarafların bu aşamada avukat desteği almaları çok önemlidir. Arzuhalci olarak bilinen, adliyeler etrafındaki dilekçecilerin hukuk eğitimi almamış olduklarını, yapacakları hataların sizi ileride daha büyük kayıplara uğratacağını hatırlatmak isteriz. Boşanma gibi önemli bir olayda, hızlı ve doğru sonuç alabilmek için mutlaka bir avukata başvurmanızı tavsiye ediyoruz.
Protokolde temel olarak, çocuk var ise velayeti ve onun için belirlenen nafaka miktarı, tarafların birbirlerinden nafaka, maddi-manevi tazminat taleplerinin olup olmadığı, var ise miktarları, ziynetler ve ev eşyalarını nasıl paylaşacakları yazılmalıdır.
Anlaşmalı Boşanma Dilekçesi
Anlaşmalı boşanma dilekçesi ile protokol, davanızın temelini oluşturmaktadır. Her ne kadar tarafların her ikisi de boşanmayı istese de, dilekçe ve protokolünüzdeki hukuki bir eksiklik veya yanlışta davanız hakim tarafından reddedilebilir.
Hızlı bir şekilde boşanmayı düşünürken, çözümü yıllar sürecek hukuki sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu nedenle, hızlı ve sorunsuz bir boşanma için, bir avukat desteği almanızı tavsiye ediyoruz.
İnternette bulunan bilgi ve belgelere güvenmemenizi, her boşanma davasının kendisine özgü olduğunu ve koşullarınızın bir avukat tarafından değerlendirilerek, davanızın bu koşullara ve hukuka uygun açılması gerektiğini hatırlatmak isteriz.
Anlaşmalı Boşanma Ücreti
Anlaşmalı Boşanma Ücreti eğer ki dava masrafları olarak düşünülürse, 2019 yılı için yaklaşık 500 TL’dir.
Avukat ücreti olarak ise buradan bir ücret bilgisi paylaşmamız mümkün değildir. Bu; avukat ile müvekkili arasında belirlenecek bir rakamdır ve değişiklik gösterebilir.
Anlaşmalı Boşanma Ne Kadar Sürer?
Eğer her şey sorunsuz ilerler ise dava açıldıktan bir-iki hafta içinde duruşma yapılır, yine bir-iki hafta içinde karar yazılır ve taraflara tebliğ edilir.
Taraflar mahkeme kaleminde de tebliğ alabilirler, avukatları aracılığı ile de alabilirler. Bu mümkün olmaz ise, tarafların adreslerine karar tebliğ edilir. İstinaf süresi geçtikten veya taraflar istinaf hakkından feragat ettikten sonra karar kesinleşmiş olur ve mahkeme tarafından bu nüfus müdürlüğüne bildirilir.
Anlaşmadan Taraflardan Biri Vazgeçerse Ne Olur?
O zaman dava, çekişmeli boşanma davasına döner ve hakim taraflara neden boşanmak istediklerini ve taleplerini açıklayacakları bir dilekçe sunmaları için süre verir. Mahkemeye artık aile birliğinin devam edip etmeyeceği hususunda kanaat oluşturulması gerekmektedir.
Bu aşamadan sonra hakim delilleri serbestçe takdir edecek, tanıkları dinleyecek, araştırma ve soruşturma yapacak sonucuna göre davanın kabul veya reddine karar verecektir.
Comments