" /> Avukata Sor
info@diclelaw.com 0 232 332 19 10

Avukata Sor

Avukata Sor başlıklı bu yazımızda avukata soru sormanız gerektiğinde ihtiyacınız olan bir kaç alternatifi sizinle paylaşmaktır.

 

Avukata Sor : Whatsapp İle Mümkün Mü?

 

Avukata Sor : Whatsapp

Artık 7’den 70’e herkesin akıllı telefon kullandığını ve internet kullanıcısı olduğunu görüyoruz. Hal böyle olunca herkes aradığı tüm bilgiye telefonundan ulaşmayı arzu ediyor.

 

Hayatın bu kadar kolaylaşması, bilgiye ulaşmanın bu kadar pratikleşmesi karşısında avukatlar da çalışma sistemlerinde değişiklik yaparak gelişen koşullara adapte olmak durumunda kalmışlardır.

 

Whatsapp ise en yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır. Avukatlar internet sitelerinde danışma için kullandıkları whatsapp numaralarını paylaşmakta ve müvekkillerinin veya müvekkil adaylarının ulaşmasını kolaylaştırmaktadır.

 

Avukata Sor : Telefon ile Mümkün Mü?

 

Avukata Sor : Telefon

Avukata Sormak telefon aracılığı ile daha mümkün daha eski bir yöntemdir. Danışmak istediğiniz avukata telefon ederek, içinde bulunduğunuz hukuki durum ile ilgili danışmanlık talep edebilir, soru sorabilir veya görüşmek için randevu talep edebilirsiniz.

 

Avukatların numaraları bağlı bulundukları baroların internet sitesinde ve Türkiye Barolar Birliği’nin sitesinde bulunur.

 

Büromuzun da kayıtlı olduğu İzmir Barosu Levha’sına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Whatsapptan Avukata Soru Sor Ücretli Midir?

 

Bu konuda genel bir bilgi vermek gerekir ise avukatların danışmanlık hizmetlerini ücretsiz olarak vermediklerini belirtmek isteriz. Ancak içinde bulunduğunuz hukuki durum veya sorduğunuz soru itibari ile avukatın ücretsiz olarak da size yardım etmesi olasıdır.

 

Telefonda Avukata Sor Ücretli Midir?

 

Aynı şekilde telefon aracılığı ile yapılan danışmalar da ücrete tabii olabilir. Bu nedenle yapacağınız görüşmenin başında veya sonunda herhnagi bir ücretle karşılaşıp karşılaşmayacağınızı avukata sormanızda fayda vardır.

 

Kaldı ki, ciddi bir hukuki durum ile karşı karşıya iseniz veya dava tehdidi altında veya dava açmak üzereyseniz muhakkak bir avukattan profesyonel hizmet almanızı, eksik bilgilerle yapacağınız işlemlerden zarar görmenizin muhtemel olacağınız hatırlatmak isteriz.

Av. Dicle Arar

  • iyi günler,
    memur disiplin cezası için idari mahkemeye başvurdum. davayı idari mahkemede kaybettim.Bunun üzerine danıştaya temiyze gittim, danıştay; idari mahkemenin kararını bozma kararı aldı. Danıştayın bu kararına davalı idare(kurum) karar düzeltme dilekçesi verdi. Karar düzeltme de danıştay tarafından red edildi.
    Benim sorum; Danıştayın davalı kurumun karar düzeltme talabini red etmesinden sonra
    1. idari mahkeme kendi kararında ısrar eder mi.
    2.yoksa karar düzeltme reddi taraflara tebliğ edilince dava kesinleşmidir. Bu son aşamamıdır
    teşekkürler.

  • mahmut temiz

    Halen hayatta olan annem adına kayıtlı taşınmazı 2018 eylül ayında ölen ablama ,2017 mart ayında vermiş.
    Tapuda satış bedeli 19.300 tl gösterilmiş.Oysaki taşınmazın en az değeri 200.000 tl dir.
    Bu durum karşısında taşınmazdaki hakkım olan 1/2 hissemi (2 Kardeşiz)nasıl alabilirim,kime karşı ve ne zaman hangi davanın açılması gerekir.
    Muris muvazaalı işleme dayalı tapu iptali ve tescil davası açabilirmiyim.?Saygılarımla

    • Av. Dicle Arar

      Mahmut Bey merhaba, dava açmanızda bir engel görünmüyor. Ancak oldukça teknik bir konudur. avukat olmadan dava açarsanız riskli olabilir. hızlı bir şekilde avukat hizmeti almanızı öneriyorum.

  • İyi akşamlar benimde bir sorum var bayan arkadasim var bir yıldır boşanma sürecinde çekişmeli kocası mesaj kayıtlarini çıkarmış benle SK görüşüldüğü görünüyor şimdi ise kocası mesaj içeriklerini cikaricam Dior mahkeme kararı var avuaktaa e mailden aticak diyor bu mümkün mü acaba

  • Öncelikle s.a birkaç aydır mahkememiz sürüyor babam ve amcam ortaklaşa bizim kasabadan bir tarla aldılar ve alırken parayı aldığına dair imzalı bir kağıt var birde paranın olduğu poşeti verirken çekilen bir resim var .bir yıl önce 450.000 TL ye aldılar daha sonra arsanın sahibi burayı sattığı dan pişman olduğunu söyledi babamlar para iadesi yaparsa geri vereceğini söyledi ama onlar parası olmadığını alamayacağını söyledi .Birkaç ay sonra da bir dava kağıdı geldi .Gittiler karşı taraf aslında bu arsayı satmak istemediğini kağıda imza atan kişinin akli dengesinin ve psikolojisinin yerinde olmadığı konusunda beyan verdi .Avukatımız resimde elinizdeki poşette ne var deyince onun içinde para yoktu dediler .Böyle bir durumda dava hala sonuçlanmadı . bahçenin alındığına dair şahitlerde var ama karşı taraf inkar ediyor . Sizin avukatlar daha iyi bilirsiniz böyle bir durumda sonuç ne olur,ne yapılması gerekir .şimdiden tesekkurler .

  • Iyi gunler Biz 4 kardesiz 3 kiz bir oglan annemle erkek kardesimiz babamin soyledigi vasiyete uymuyor
    16:17
    Bizde 3 kardes verasetnamenin uygulanmasini istiyoruz boyle olunca ne olur verasetname deki miras paylasmasi uygulanirmi babam sozlu olarak soykedi herhangi resmi evrak filan yapilmadi

Yorum Yap:

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.